Mosogató lefolyó duguláselhárítás Téma: Duguláselhárítás

Mosogató lefolyó duguláselhárítás vajon, mi lehet az oka?

Mosogatáskor a mosogatóvízzel együtt szerves ételmaradékok, rosszabb esetben nyers zöldségdarabok, zsíros húscafrangok is lejutnak a csatornába. Ami egymagában még nem okozna komolyabb problémát.

A komoly problémát az okozza, hogy a mosogatáshoz olyan agyonreklámozott, mosogatószereket használunk, amik nem jó zsíroldó képességűek, nincs semmi fertőtlenítő hatásuk, viszont a lehető legjobban habzanak. Nos a mosogatószerek esetében ez a legrosszabb választásunk, amit csak választhatunk.

A jól habzó, de kis zsíroldó képességű mosogatószerek miatt a mosogatóból leengedett trutyi, egy laza párnát fog képezni a lefolyórendszerben, amibe a különböző zöldség és ételmaradékok simán beleágyazódnak és elkezdődik a csatornarendszer, vagy lefolyórendszer keresztmetszetének szűkülése. Ez addig fog történni, amíg egyszer csak a lefolyó nem akar lefolyni.

mosogató lefolyó duguláselhárítás

Mosogató lefolyó duguláselhárítás

Legyen szó családi házról vagy munkahelyről, a duguláselhárítás olyan probléma, mely előbb vagy utóbb nagy valószínűséggel gondot jelent majd az ember számára. Lehet, hogy csak a mosogató vagy a zuhanytálca dugul el, ami jelentős kényelmetlenségeket okozhat bárhol, de a nagyobb vezetékek dugulása már akár az egész háztartást megbéníthatja.

A duguláselhárítási munka éppen ezért általában nem tűr halasztást, minél hamarabb el kell végezni, hogy ne álljanak fenn tovább a kellemetlenségek. A legjobb, ha szakember segítségével látunk neki ennek a munkának, hiszen a hozzáértés elengedhetetlen a gyors és hatékony munkavégzéshez.

A makacsabb problémák esetében nem csak a szakértelemre és tapasztalatra lehet szükség, de akár olyan speciális felszerelésre, gépekre, szerszámokra is, amelyek egy hagyományos háztartásban nem találhatóak meg.

A fővárosiak ilyen szempontból szerencsés helyzetben vannak, hiszen probléma esetén a szakemberek szinte azonnal ki tudnak szállni, hogy elhárítsák a dugulást. Budapesten belül gyakorlatilag néhány órán belül megoldódhat a dugulás, a legtöbb esetben pedig a megrendelőnek kiszállítási díjat vagy hétvégi, ünnepnapi felárat sem kell ezért fizetnie.

Legyen szó akár a házban megeső hagyományos esetekről, mint a zuhanytálca, WC, mosdó dugulása, vagy olyan komolyabb esetekről, mint a csatorna vagy a gerincvezeték eltömődése, a fővárosban mindezek megoldására igen gyorsan lehetőség nyílik.